гражданска отговорност лого
052 603369 на цената на един градски разговор
Безплатна доставка на полицата Заплащане на куриера само при получаване

Отлага се идеята за закупуването на камери, следящи за Гражданска отговорност

Отложи се идеята да се закупят 10 мобилни камери, които да позволяват моментална проверка на валидна застраховка Гражданска отговорност.
За нуждите на МВР ще бъде закупена само IT техника, която ще включва 932 компютърни конфигурации с лазерни принтери. Покупката ще съдържа и сървърите и частта от хардуера, която ще следи за правилното движение по пътищата.
?деята да се закупят тези камери, слядящи за автомобили без задължителна застраховка Гражданска отговорност беше предложена от МВР на тристранната работна група, съставена от представетели на министерството, Гражданския фонд и от Комисията по финансов надзор.
1 177 558 лв. бяха одобрени от Комисията по финансов надзор за финансирането по този проект, но максималната стойност, която може да достигне поръчката ще е 1 176 960 лв.
От Гражданския фонд стана ясно, че работните станции ще бъдат на стойност 726 960 лв., а хардуерът за административно-наказателна дейност на стойност 450 хил.лв. От МВР споделиха, че това не включва закупуването на камери и софтуер.
Въвеждането на администратвно-наказателната дейност все пак ще осигури на МВР информацията за това дали спреният за проверка водач на автомобил е с валидна застраховка Гражданска отговорност.Това се очаква да стане в средата на 2011 година, когато бъде въведена електронната полица.
Проекти като този се спонсирарат всяка година със средства от Гаранционния фонд. Те покривът разходи за техника и информационни и комуникационни технологии за подобряване безопасността на движението по пътищата. Сумата определена в кодекса за застраховането се равнява на 5 % от средствата на Гражданския фонд.


Може би ще ви е полезно и:

 • От Европа забраниха да има по евтина Гражданска отговорност за жените
 • Застрахователният бранш преимуществено подкрепи отпадането на стикерите
 • Сключването на застраховки Гражданска отговорност и Автокаско през брокери
 • Въвеждането на данък върху сключени застраховки
 • Как да направите справка за валидна полица “Гражданска отговорност”?
 • Цената на застраховка Гражданска отговорност да се определя от броя на контролните точки
 • Застраховка Гражданска отговорност с по-ниска цена още малко време
 • Една от политическите партии ще се бори за разсрочено плащане на Гражданската отговорност
 • Каква е вноската за Гаранционен фонд за застраховка Гражданска отговорност на МПС
 • Гражданската отговорност да се плаща еднократно се прие от Министерския съвет
 • гражданска отговорност от ЗАД Викториягражданска отговорност от Армеецгражданска отговорност от Булстрадгражданска отговорност от ДЗИгражданска отговорност от Евроинсгражданска отговорност от Дженералигражданска отговорност от Булинс
  гражданска отговорност от ЗАД ХДИгражданска отговорност от Интерамерикангражданска отговорност от ЛевИнсгражданска отговорност от ОЗКгражданска отговорност от Уникагражданска отговорност от Български имоти