гражданска отговорност лого
052 603369 на цената на един градски разговор
Безплатна доставка на полицата Заплащане на куриера само при получаване

Отлага се идеята за закупуването на камери, следящи за Гражданска отговорност

Отложи се идеята да се закупят 10 мобилни камери, които да позволяват моментална проверка на валидна застраховка Гражданска отговорност.
За нуждите на МВР ще бъде закупена само IT техника, която ще включва 932 компютърни конфигурации с лазерни принтери. Покупката ще съдържа и сървърите и частта от хардуера, която ще следи за правилното движение по пътищата.
?деята да се закупят тези камери, слядящи за автомобили без задължителна застраховка Гражданска отговорност беше предложена от МВР на тристранната работна група, съставена от представетели на министерството, Гражданския фонд и от Комисията по финансов надзор.
1 177 558 лв. бяха одобрени от Комисията по финансов надзор за финансирането по този проект, но максималната стойност, която може да достигне поръчката ще е 1 176 960 лв.
От Гражданския фонд стана ясно, че работните станции ще бъдат на стойност 726 960 лв., а хардуерът за административно-наказателна дейност на стойност 450 хил.лв. От МВР споделиха, че това не включва закупуването на камери и софтуер.
Въвеждането на администратвно-наказателната дейност все пак ще осигури на МВР информацията за това дали спреният за проверка водач на автомобил е с валидна застраховка Гражданска отговорност.Това се очаква да стане в средата на 2011 година, когато бъде въведена електронната полица.
Проекти като този се спонсирарат всяка година със средства от Гаранционния фонд. Те покривът разходи за техника и информационни и комуникационни технологии за подобряване безопасността на движението по пътищата. Сумата определена в кодекса за застраховането се равнява на 5 % от средствата на Гражданския фонд.


Може би ще ви е полезно и:

 • Шофьорите без ПТП плащат по – евтини застраховки Гражданска отговорност едва през 2013г.
 • Камери ще следят за Гражданска отговорност
 • Комисията за финансов надзор е безкомпромисна при нарушения
 • Обезщетенията по Гражданска отговорност са на стойност 201 млн. лв.
 • Пострадал при катастрофа шеф ще взема по-голямо възнаграждение от земеделец
 • Над 90 водача хванати за седмица да управляват МПС без Гражданска отговорност
 • Нови полици Гражданска отговорност
 • Над 600 автомобила проверени за Гражданска отговорност в област Монтана
 • Защо цената на застраховка Гражднаска отговорност не трябва да слиза надолу
 • Какво означава за българина повишаването на цената по застраховка Гражданска отговорност
 • гражданска отговорност от ЗАД Викториягражданска отговорност от Армеецгражданска отговорност от Булстрадгражданска отговорност от ДЗИгражданска отговорност от Евроинсгражданска отговорност от Дженералигражданска отговорност от Булинс
  гражданска отговорност от ЗАД ХДИгражданска отговорност от Интерамерикангражданска отговорност от ЛевИнсгражданска отговорност от ОЗКгражданска отговорност от Уникагражданска отговорност от Български имоти