гражданска отговорност лого
052 603369 на цената на един градски разговор
Безплатна доставка на полицата Заплащане на куриера само при получаване

Застраховка Автокаско

Застраховка Автокаско е доброволна застраховка, която няма задължителен характер, като застраховка Гражданска отговорност. Застраховка Автокаско Ви осигурява защита на МПС срещу пожар, природни бедствия, кражба, злоумишлени действия на трети лица, пътно-транспортни произшествия, включително и щети на паркинг. При настъпване на някои от по-горе изброените застрахователни събития по застраховка Автокаско, Вие ще получите адекватно обезщетение по Вашата застраховка Автокаско, като трябва стрикто да се спазват изискванията , които са описани в Общите условия по застраховка Автокаско.

Подзастраховане и надзастраховане по застраховка Автокаско

Подзастраховане означава, че застрахователната сума по застраховка Автокаско, за която е застрахован обекта не отговаря на действителната му стойност. Това се прилага, когато застрахования по застраховка Автокаско се стреми да спести от средства, вложени в Автокаското, но при всички случаи ако настъпи застрахователно събитие по застраховка Автокаско, той ще бъде ощетен, защото ще получи по малко пари.
Надзастраховането е, че застрахователната сума по застраховка Автокаско е по-голяма от действителната стойност на обекта. Този вариант също не е удачен.
Ето затова най-реалното застраховане по застраховка Автокаско, е това на действителната стойност или застрахователната сума по застраховка Автокаско да е равна на стойността на обекта по пазарна цена.

Глобалната финансова криза, относно застраховка Автокаско

Глобалната финансова криза безспорно доведе до спад в продажбите на автомобили, а оттам и на застраховките Автокаско. В резултат на непрекъснатото увеличение на цената на задължителната застраховка Гражданска отговорност се намали броя на сключените застраховки Автокаско. Нормално е, когато се увеличават лимитите на отговорност и броят на пътнотранспортните произшествия, да се повишава и цената на застраховка Гражданска отговорност.
Пред прогресивно обедняващия българин започва да стои дилемата дали да си купи скъпата Гражданска отговорност и да се откаже от застраховка Автокаско, или да сключи застраховка Автокаско, покриваща само риска кражба или без кражба.


Може би ще ви е полезно и:

 • Забраняват се непрпорционалните вноски по застраховка”Гражданска отговорност”
 • Цената на застраховка Гражданска отговорност е вече по- висока
 • „Гражданска отговорност” и Гаранционният фонд
 • Санкции за издаването на Гражданска отговорност със задна дата
 • Увеличава се броя на хората сключили Гражданска отговорност при брокер
 • Нова заповед от надзора по застраховка Гражданска отговорност
 • Автокаско
 • 300 000 автомобила в България са без Гражданска отговорност
 • Обмисля се и премахването на стикера по Гражданска отговорност
 • Бум на застраховката „Гражданска отговорност” в южна България
 • гражданска отговорност от ЗАД Викториягражданска отговорност от Армеецгражданска отговорност от Булстрадгражданска отговорност от ДЗИгражданска отговорност от Евроинсгражданска отговорност от Дженералигражданска отговорност от Булинс
  гражданска отговорност от ЗАД ХДИгражданска отговорност от Интерамерикангражданска отговорност от ЛевИнсгражданска отговорност от ОЗКгражданска отговорност от Уникагражданска отговорност от Български имоти