гражданска отговорност лого
052 603369 на цената на един градски разговор
Безплатна доставка на полицата Заплащане на куриера само при получаване

Застрахователният бранш преимуществено подкрепи отпадането на стикерите

България трябва да се стреми към общоприети европейски практики, като трябва да се положат максимални усилия всичко, което създава предпоставки за извършване на престъпления, да бъде прекратено. Въпреки проведената законодателна реформа и транспонирането на редица директиви на Европейския съюз в областта на застраховането в България все още са налице практики на застрахователите, които не съответстват на европейските стандарти за качествени застрахователни услуги, насочени към защита интересите на потребителите. Една от тези практики е изискването от страна на редица застраховатлени дружества за пасивно маркиране на МПС при сключване на Автокаско.
Според застрахователите маркирането е излишен разход за клиента, който той трябва да заплати, а реално до откриването на откраднали автомобили тази маркировка не води. Ето защо тази практика би трябвало да бъде премахната.
По отношение на чуждестранните застрахователи , застрахователите заявяват, че в Европа и на други места по света има места, където се използва пасивно маркиране, но никъде застрахователят не насочва клиентите си към точно определена компания за маркиране, не изисква пасивно маркиране като условие за влизането на полицата в сила по риска Кражба.


Може би ще ви е полезно и:

 • Мога ли да получа обезщетение по застраховка “Гражданска отговорност”, ако автомобила ми бъде ударен от друг автомобил,на който водача не притежава застраховка “Гражданска отговорност”?
 • Водачи без ПТП с 10% по – ниска Гражданска отговорност
 • Без отстъпки по застраховка „Гражданска отговорност” в предстоящата кампания
 • На какво се дължи ниския обхват по Гражданска отговорност ?
 • Цената на Гражданската отговорност според пола на клиента
 • С 20% по високи приходи от данък върху застраховките за 2012г.
 • Коя ще е най-ключовата промяна в застраховката „Гражданска отговорност” през 2011г.
 • Застрахователи предлагат Гражданската отговорност да е за шофьора, а не за автомобила
 • Получавате Уведомление от Гаранционен фонд, ако нямате валидна полица Гражданска отговорност
 • Електронните полици Гражданска отговорност са вече факт
 • гражданска отговорност от ЗАД Викториягражданска отговорност от Армеецгражданска отговорност от Булстрадгражданска отговорност от ДЗИгражданска отговорност от Евроинсгражданска отговорност от Дженералигражданска отговорност от Булинс
  гражданска отговорност от ЗАД ХДИгражданска отговорност от Интерамерикангражданска отговорност от ЛевИнсгражданска отговорност от ОЗКгражданска отговорност от Уникагражданска отговорност от Български имоти