гражданска отговорност лого
052 603369 на цената на един градски разговор
Безплатна доставка на полицата Заплащане на куриера само при получаване

Какви механизми могат да се приложат за намаляване делът на шофьорите без Гражданска отговорност ?

Задължителното застраховане се установява от държавата и тя трябва да контролира спазването на законите. Трябва да отпаднат законовите пречки, които затрудняват установяването на това нарушение и ефективното налагане на санкции. Единната информационна система между Пътна полиция и застрахователите ще даде възможност за установяване на незастрахованите автомобили по Гражданска отговорност. Трябва да се решат някои въпроси, свързани с процедурата за налагане на административните наказания, когато нарушението е констатирано по данните от информационната система.
Много важни са нагласите в обществото, което все още приема задължението за сключване на Гражданска отговорност едва ли не като данък. За промяната на тези нагласи могат да допринесат и медиите. Задължителното застраховане се въвежда в сфери, където има повишен обществен риск. Пътното движение е такъв риск, защото ежедневно има катастрофи, при които загиват и биват увредени хора.
Задължителната застраховка Гражданска отговорност е гаранция, че ако човек пострада в пътен инцидент, той ще бъде обезщетен, независимо дали виновния водач има средства, за да покрие вредите. Гражданската отговорност е гаранция, че ако човек предизвика произшествие и е дължимо обезщетение, финансовата стабилност на семейството няма да бъде нарушена.


Може би ще ви е полезно и:

 • Отстъпките и подаръците по застраховка Гражданска отговорност се забраняват
 • Глоба от 400 лева, ако нямате валидна полица Гражданска отговорност
 • За няколко часа спряха от движение над 150 автомобила без Гражданска отговорност
 • Ще се раздвижи ли застрахователния пазар, ако се появят нови пакети или застраховки
 • Над 600 автомобила проверени за Гражданска отговорност в област Монтана
 • За цената на Гражданската отговорност
 • Гражданска отговорност и Зелена карта
 • Предлага се застраховката Гражданска отговорност да се определя от броя на контролните точки
 • Високата щетимост по Гражданска отговорност провокира постепенното увеличаване на полицата
 • Санкции за издаването на Гражданска отговорност със задна дата
 • гражданска отговорност от ЗАД Викториягражданска отговорност от Армеецгражданска отговорност от Булстрадгражданска отговорност от ДЗИгражданска отговорност от Евроинсгражданска отговорност от Дженералигражданска отговорност от Булинс
  гражданска отговорност от ЗАД ХДИгражданска отговорност от Интерамерикангражданска отговорност от ЛевИнсгражданска отговорност от ОЗКгражданска отговорност от Уникагражданска отговорност от Български имоти