гражданска отговорност лого
052 603369 на цената на един градски разговор
Безплатна доставка на полицата Заплащане на куриера само при получаване

?ЗД?РВАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА ГРОЗ? ШОФЬОР?ТЕ БЕЗ ЗАСТРАХОВКА „ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ”

Разсеяните и стиснати шофьори ще бъдат принуждавани да си направят застраховка „Гражданска отговорност” чрез издирване по телефона и след наложена глоба.
В тези времена на криза много хора не подновяват застраховката си „Гражданска отговорност” ,след като тя изтече. Поради тази причина делът на застрахованите автомобили е около 80% , а изискването на Европейският съюз е да не пада под 90%. В тази връзка има опасност Брююксел да наложи санкции на България. Затова се създаде група с представители на Комисията за финансов надзор, Гаранционния фонд, застрахователите и КАТ. Те обсъждат варианти как хората да бъдат принудени да спазват закона и редовно да си плащат застраховката „Гражданкса отговорност”.Първите стъпки, които ще правят са: общ електронен регистър на сключените застраховки „Гражданска отоговорност”; допълнително ще се закупят и обурурдване за КАТ (камери, компютри, софтуер), които ще се грижат за следенето на автомобили без задължителна застраховка „Гражданска отговорност”.
По този начин след изтичане на дадена застраховка „Гражданска отоговорност” ще се знае дали водачът си е направил нова застраховка „Гражданска отговорност” и ако не е ще му бъде напомняно по телефона и ще му се изпращат писма, но не е ясно кой ще покрива пощенските и телефонните разходи.Обмисля се обаче идея собствениците на автомобили без задължителна застраховка „Гражданска отговорност” да заплащат глоба за всеки ден между изтичането на старата и сключването на новата полица „Гражданска отговорност”. Смята се глобата да се формира от цената на полицата „Гражданска отговорност”, разделена на 365 дни в годината и умножена по броя на дните, в които автомобилът е бил без застраховка „Гражданска отговорност”. Плюс всичко това ще се плаща и лихва. Например ако застраховката „Гражданска отговорност” струва 200 лева, за месец без валидна застраховка „Гражданска отговорност” собственикът и ще дължи 16,50лв. плюс лихвите.


Може би ще ви е полезно и:

 • Обхватът на Гражданската отговорност в България и Европа
 • “Застраховател на годината 2011г”
 • Голяма част от ПТП в област Пловдив са с двустранни протоколи по Гражданска отговорност
 • Без стикери и без разсрочване на Гражданската отговорност
 • Гражданска отговорност при разсрочено плащане
 • Разсрочено плащане по застраховка Гражданска отговорност
 • Най- голям дял реализиран премиен приход от брокери са Гражданската отговорност и Автокаското
 • Как се е отразила кризата върху Гражданската отговорност ?
 • Край на евтина Гражданска отговорност
 • Валидност на полица Гражданска отговорност при продажба на автомобил.
 • гражданска отговорност от ЗАД Викториягражданска отговорност от Армеецгражданска отговорност от Булстрадгражданска отговорност от ДЗИгражданска отговорност от Евроинсгражданска отговорност от Дженералигражданска отговорност от Булинс
  гражданска отговорност от ЗАД ХДИгражданска отговорност от Интерамерикангражданска отговорност от ЛевИнсгражданска отговорност от ОЗКгражданска отговорност от Уникагражданска отговорност от Български имоти