гражданска отговорност лого
052 603369 на цената на един градски разговор
Безплатна доставка на полицата Заплащане на куриера само при получаване

Затягане на дисциплината при шофьорите без застраховка Гражданска отговорност

До пролетта на 2011г. се очаква сериозно затягане на дисциплината при шофьорите без задължителна застраховка „Гражданска отговорност”. Глобите ше варират между 400 и 600 лева и дори спиране на автомобила от движение.Дотогава трябва и да бъде готова онлайн информационната система за застраховките. Това значи, че полица ще бъде издадена на хартия, едва след като се въведе в интернет системата, която ще генерира уникален номер на застраховката „Гражданска отговорност”.
Тази система, свързана със застраховката „Гражданска отговорност” ще бъде публична и до нея ще имат достъп абсолютно всички. Според застрахователите така ще се спре писането на полици ”Гражданска отговорност” със задна дата, както и неотчитаните навреме сключени застраховки „Гражданска отговорност”. Досега глобата за шофьорите, които карат без застраховка”Гражданска отговорност” беше 10 лева за забравен документ, но друго е 400-600 лева само, защото служителят на реда няма как да провери дали действително спрения за проверка автомобил има застраховка „Гражданска отговорност” или не.
Новата система ще позволи също така да се въведе и системата бонус-малус, т.е. шофьорите, причинили ПТП, ще плащат по-скъпа застраховка „Гражданска отговорност” от внимателните шофьори.
Междувременно КАТ стартира специализирана полицейска акция, която ще проверява обстойно за задължителна застраховка „Гражданса отговрност”. Ще се обърне внимание главно на малките населени места. Като превантивна мярка за автомобилите, за които се установи, че са без застраховка „Гражданска отговорност”, ще се спират от движение чрез отнемане на документите.


Може би ще ви е полезно и:

 • Предложение за общ достъп до електронната полица Гражданска отговорност за застрахователии и брокери
 • МВР ще закупува техника с пари от гражданска отговорност
 • В България застраховка Живот ще става все по-популярна
 • Цената на Гражданската отговорност за чужбина
 • До средата на годината електронната полица Гражданска отговорност ще бъде факт
 • Разкрита е схема за измами със застраховка „Гражданска отговорност”
 • От месец септември от КАТ ще могат да проверяват за Гражданска отговорност чрез SMS
 • Увеличава се броя на хората сключили Гражданска отговорност при брокер
 • Поскъпване на застраховка ”Гражданска отговорност” от 2005г. с 117%.
 • Задължителната Гражданска отговорност поскъпва
 • гражданска отговорност от ЗАД Викториягражданска отговорност от Армеецгражданска отговорност от Булстрадгражданска отговорност от ДЗИгражданска отговорност от Евроинсгражданска отговорност от Дженералигражданска отговорност от Булинс
  гражданска отговорност от ЗАД ХДИгражданска отговорност от Интерамерикангражданска отговорност от ЛевИнсгражданска отговорност от ОЗКгражданска отговорност от Уникагражданска отговорност от Български имоти