гражданска отговорност лого
052 603369 на цената на един градски разговор
Безплатна доставка на полицата Заплащане на куриера само при получаване

Разсроченото плащане по Гражданска отговорност ще се отмени

Предвиждат се промени в Кодекса за застраховането за разсроченото плащане на Гражданската отговорност да отпадне и полицата да се плаща само еднократно. Комисията за Финансов надзор иска задължителната полица Гражданска отговорност да важи от датата и часа на сключване, както и да отпаднат зелените стикери, които шофьорите лепят по предните стъкла.
Съществуващата възможност за разсрочена вноска от застрахователната премия наложи порочни практики на привидно сключване на задължителната полица Гражданска отговорност чрез заплащане само на първата вноска, като последващи плащания не се извършват, обяснява в мотивите си Комисията по финансов надзор.
При проверка от КАТ недобросъвестният водач предоставя полицата си Гражданска отговорност и си спестява глоба от 400 лв., но при ПТП Гражданската отговорност може да не осигури покритие, защото застрахователите я прекратяват на 15-то число след падежа на изплащане на поредната вноска по Гражданска отговорност, ако сумата не е внесена. В този случай отговорностите за причинени вреди и застрахователното обезщетение по Гражданска отговорност се поемат от Гаранционния фонд, чиито средства се формират от вноските на добросъвестните застраховани.
С въвеждането на час на валидност по Гражданска отговорност се премахва и друга порочна практика да се купува полицата веднага, след като е предизвикал ПТП, докато в момента Гражданската отговорност важи от нула часа на деня на сключването и.


Може би ще ви е полезно и:

 • Започват масови проверки за Гражданска отговорност и в област Търговище
 • КАТ ЗАПОЧВА ДВЕ АКЦ?? ОТ 18 МАРТ
 • Основен проблем на потребителите е ниската цена на Гражданската отговорност
 • От месец септември от КАТ ще могат да проверяват за Гражданска отговорност чрез SMS
 • Застраховка Гражданска отговорност за мощен автомобил
 • Нови полици Гражданска отговорност
 • Специално отношение по Гражданска отговорност от органите на Охранителна полиция
 • Очаква се ново поскъпване на Гражданската отговорност до края на годината
 • Защо цената на застраховка Гражднаска отговорност не трябва да слиза надолу
 • В Европа и скоро в България очакваме единната бонус-малус система по Гражданска отговорност
 • гражданска отговорност от ЗАД Викториягражданска отговорност от Армеецгражданска отговорност от Булстрадгражданска отговорност от ДЗИгражданска отговорност от Евроинсгражданска отговорност от Дженералигражданска отговорност от Булинс
  гражданска отговорност от ЗАД ХДИгражданска отговорност от Интерамерикангражданска отговорност от ЛевИнсгражданска отговорност от ОЗКгражданска отговорност от Уникагражданска отговорност от Български имоти